Home/Support/Support Forum/How to recover cc6imx6Quad-sbc
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

How to recover cc6imx6Quad-sbc

0 votes
cc6imx6Quad-sbc first startup...
Was using instructions here: www.digi.com/get-started/cc6jumpstartkit.
Board booted to boot loader over serial connection to PC ok.
Instructions said to use: ftp://ftp1.digi.com/support/android/8.0/r1/82004313_A.zip
But I decided to use: ftp://ftp1.digi.com/support/android/9.0/r3/82004353_D.zip

The upload went ok but board would no longer boot after that. Also won't boot to boot loader over serial either.

How do I recover this board?

Thanks,
Gus.
asked Mar 26 in Android by p.gus109 New to the Community (2 points)
Some more info on the board and very first and only flash...


=> fatload mmc 1 $loadaddr install_android_fw_sd.scr
reading install_android_fw_sd.scr
4334 bytes read in 15 ms (281.3 KiB/s)
=> source $loadaddr
## Executing script at 12000000
############################################################
#          Android firmware install from micro SD          #
############################################################

 This process will erase your eMMC and will install a new
 U-Boot and Android firmware images on the eMMC.

 Press CTRL+C now if you wish to abort or wait 10 seconds
 to continue.


>> Installing U-Boot boot loader (target will reset)


reading u-boot-ccimx8xsbcpro2GB-B0-flash.imx
1075200 bytes read in 67 ms (15.3 MiB/s)
switch to partions #1, OK
mmc0(part 1) is current device

MMC write: dev # 0, block # 2, count 2100 ... 2100 blocks write: OK
Reading back firmware...

MMC read: dev # 0, block # 2, count 2100 ... 2100 blocks read: OK
Verifying firmware...
Total of 268800 word(s) were the same
Update was successful
mmc0(part 1) is current device
Saving Environment to MMC...
Writing to redundant MMC(0)... done
resetting ...


Did I use wrong image or something wrong with the board?

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

+1 vote
 
Best answer
recovery instructions can be found here:
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/embedded/dey/3.0/cc6/yocto_t_recover-device_cc6cc6plus

your subject states that you are using:ccimx6 board, however, log shows you are using ccimx8 u-boot image:
u-boot-ccimx8xsbcpro2GB-B0-flash.imx
Those are two completely different platforms
answered Mar 27 by LeonidM Veteran of the Digi Community (4,149 points)
selected Mar 29 by p.gus109
I was able to recover and then flash the correct image. Thanks for the help!
good news! If you question was answered, please click on the "select answer" checkbox to mark it as resolved.
...