Home/Support/Support Forum/Are SLEXP8021A and u-blox sara r4 same ?

Are SLEXP8021A and u-blox sara r4 same ?

0 votes
Hi,
I am working with SLEXP8021A Silabs LTE-M module which has digi and u-blox sara r4(?).

Now i am able to bring up this module with MCU using xbee ansi c library and able to perform communication properly.
https://github.com/digidotcom/xbee_ansic_library.

Now as per my need to i have cellular library from AWS which has wrapper written for cellular u-blox sara r4, this needs plain AT commands to deal with so i had to switch from xbee ansi c library to this library.

Now in doing so i am able to communicate with this module and it responded with "OK\r" only with "+++" command, but when i use other commands i am getting error.

Other commands i tried ""ATE0" "AT&D0" "AT+IFC=2,2" "ATCMEE" "ATCEREG" and so on.

Currently 11415 firmware is flashed in this module.

I debug further and found that these commands are available in u-blox sara r4 data sheet but not available in digi module's user guide
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/PDFs/90002253.pdf

So my query is are these module same ?
Why i can't get response of the above commands ?

Thanks & Regards,
Rutvij
asked Dec 30, 2020 in XBee3 Cellular by rutvij.trivedi New to the Community (4 points)

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
That is because you are in Digi Command mode and the commands you are issuing are U-BLOX commands. You will want to look at the Digi XBee 3 CAT M users guide for the proper commands you want to issue.
answered Dec 30, 2020 by mvut Veteran of the Digi Community (14,334 points)
Hi,
Thanks for the quick replay and marry Christmas.
I have checked the guide again, but unfortunatly i was unable to find any method to switch to u-blox mode.
i refereed this guide
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/PDFs/90002253.pdf

Is there any way to get into the U-BLOX commands mode?
How do i make module to respond the above mentioned AT command ?


Thanks & Regards
0 votes
Hi,
We have switch the mode of operation from API to Bypass mode and now its working.

Thanks for the help.


Thanks
answered Jan 4 by rutvij.trivedi New to the Community (4 points)
I am glad you did. But I should mention, the manual you have is NOT for the NBiOT product.  The correct manual can be found at https://www.digi.com/support/productdetail?pid=5635&type=documentation
...