Home/Support/Support Forum/Windows 7 64 bit issues?
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Windows 7 64 bit issues?

0 votes
Using RS232 with Windows 7 64 bit in a lab environment. Using Orchard lab software and a Clinitek Status.

Occasionally the Clinitek Status will fail to send results back to Orchard software leaving things in a state of limbo. I've been told that the RS232 do not play nicely with Windows 7 although I have 2 additional RS232 in a lab environment and have had no issues.

I'm down to either the RS232 being the issue or the age of the Clinitek Status. From what I have gathered, the sending of results from the machine is mostly dependent upon baud rate, parity bit, etc. I have verified these settings to be correctly configured.

Are there any known issues with the RS232 and Windows 7 64 bit? I have the latest driver. I am considering moving the RS232 to a different usb port to see if it will improve performance. Orchard has suggested a different model (Digi Neo) as a replacement. I am hesitant to replace it considering my lack of problems with the other 2 RS232.
asked Jul 7, 2015 in USB Serial by notarobot New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

+1 vote
Hello,

What Digi product are you using? An Edgeport, I'm guessing? If so, does it pass the loopback test mentioned in the KB article just below?

http://knowledge.digi.com/articles/Knowledge_Base_Article/How-to-test-an-Edgeport/?q=edgeport+test&l=en_US&fs=Search&pn=1
answered Jul 8, 2015 by jeremym Veteran of the Digi Community (1,687 points)
Great reply, I will give this a shot when I am onsite this week.
...