Home/Support/Support Forum/remote switch with feedback: configuration issues

remote switch with feedback: configuration issues

0 votes
I am trying to build a remote control with feedback (without an external microcontroller): the difference with the light switch example is that the receiver has to send back to the trasmitter an acknowledge in order to switch-on a LED of feedback on the transmitter module. I am working with two XBP08-DPWIT-024 modules ( the firmware version is 1061). With the two modules I have done successfully a range test but I don't succeed in configuring the two modules: I don't see any changes while changing the switch position.
Below are the configuration parameters that I have changed in X-CTU Modem configuration window

Transmitter side (the switch is connected to IO0 and the feedbackwith a 10k pull-down resistor and the feedback LED to IO1)
- ATID: 7FFF (default value)
- ATDH: 0 (default value)
- ATDL: FFFF (default value)
- ATD0 : 3 (Digital IN)
- ATD1: 4 (Digital OUT)
- ATIC: 1
- ATIR: 64

Receiver side (IO0 and IO1 are connected together)

- ATID: 7FFF (default value)
- ATDH: 0 (default value)
- ATDL: FFFF (default value)
- ATD0 : 4 (Digital OUT low)
- ATD1: 3 (Digital IN)
- ATIC: 2
- ATIR: 64

What is wrong?
asked Nov 23, 2014 in IEEE 802.15.4 by gmarocco New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
The product you are using does not support direct IO line passing. In this product you must use API mode and remote AT commands to change a value of a remote DIO lines status. That is I must send a remote AT command using API mode to change the line from a high state to a low state.
answered Nov 24, 2014 by mvut Veteran of the Digi Community (14,297 points)
...