Home/Support/Support Forum/Digi One SP won't connect after firmware upgrade.
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Digi One SP won't connect after firmware upgrade.

0 votes
I upgraded the firmware on one of my One SPs without upgrading the post first and now when I power up the unit the power led flashes four times then goes off and I cannot connect through either port. Resetting the unit results in the usual 1-5-1 blink pattern but upon resealing the reset switch the power led flashes four times and then goes off. Does anyone have any suggestions for recovering this unit? I have tried the recovery method when the blink patter is 1-9-1 and I get no response.
asked May 26, 2014 in Other/Legacy by ddavidadams New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
You might want to take a look at the link below, on
How to Recover A Digi One SP or Digi One IA

http://www.digi.com/support/kbase/kbaseresultdetl?id=893
answered Jun 6, 2014 by Campbell Veteran of the Digi Community (834 points)
0 votes
first you can try a factory reset:
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/90000583/default.htm#tasks/t_reset_device_config_factory_defaults.htm
or https://www.digi.com/support/knowledge-base/how-to-factory-reset-a-portserver-ts-or-digi-one-s

if this doesn't help you can try to recover the firmware via TFTP presuming the POST boot loader does still work, see: https://www.digi.com/support/knowledge-base/the-portserver-ts-unit-will-not-boot
this knowledge base also works for Digi One SP.

If it's still dead you might return it for repair in warranty. Warranty is 5 years (e.g. check the 4 digit date code near the CoO label it's year and week YYWW. Also provide it's MAC address to Digi Technical Support for warranty checking.
answered Jun 14 by User143 Community Contributor (127 points)
...