Home/Support/Support Forum/ConnectCore 6 Plus SBC UART
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

ConnectCore 6 Plus SBC UART

0 votes
Hi:
I have the ConnectCore 6 Plus Development Kit. I would like to know how to use the following ports as "normal" RS232. The application I have work with Linux PC (with 3 RS232 ports "dev/ttyS1", "/dev/ttyS2", "/dev/ttyS3").

Now I would like to know how to wire up the below 3 ports and cross compile for the SBC (should be "/dev/tty1","/dev/tty3" and "/dev/tty5" ?).

UART1: 4 wire, RS-232 level UART
UART3: 4 wire, RS-232 level UART
UART5: 4 wire, TTL UART shared with XBee interface

These three UART interfaces have software flow control lines (RTS and CTS). UART1 and UART3 have RS-232 levels and they are configured in DTE mode (CTS input and RTS output). The UART5 interface has TTL levels and it is configured in DCE mode (CTS output and RTS input).


the above as quoted from the manual.

Can I Use UART 1 & 3 directly with my equipment? How about UART 5 (I have TTL UART to RS232 Converter but with only TX , RX , Gnd & VCC).


Thanks

simon
asked Aug 16 in Linux by simonongsk New to the Community (4 points)
thanks!There are a lot of options out of which some characters are easier to play.

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
Hi:
UART1: 4 wire, RS-232 level UART
UART3: 4 wire, RS-232 level UART
are both working as expected due to calling wrong "name".

But still unable to get UART_5 working. with "dmesg | grep tty" command on the 6+ console, i guessed UART_5 should point to Line 4. I am using UART TTL to RS232 converter.

With setserial command, it showed:

/dev/ttymxc4, Line 4, UART: undefined, Port: 0x0000, IRQ: 75
Baud_base: 5000000, close_delay: 50, divisor: 0
closing_wait: 3000
Flags: spd_normal


Do I need to do any setting or is there any recommended hardware that i need in order to use UART_5?

Thanks
answered Aug 18 by simonongsk New to the Community (4 points)
I resolved the issue
...