Home/Support/Support Forum/XBee Receiver does not receive any data

XBee Receiver does not receive any data

0 votes
i am using 2 XBee pro S2B, im using coordinator in API mode, and router also in API mode
i connect the coordinator to arduino and run this program
Code:
#include Xbee.h #include <SoftwareSerial.h> xbee = XBee(); uint8_t payload[] = { 0, 0 }; XBeeAddress64 addr64 = XBeeAddress64(0x00000000, 0x0000FFFF); ZBTxRequest zbTx = ZBTxRequest(addr64, payload, sizeof(payload)); ZBTxStatusResponse txStatus = ZBTxStatusResponse(); void setup() { mySerial.begin(9600); Serial.begin(9600); xbee.setSerial(mySerial); } void loop() { payload[0] = 'A'; payload[1] = 'B'; xbee.send(zbTx); delay(1000); }


i connect both Xbees to XCTU, and coordinator broadcast data properly. either with coding from arduino, and frame generator from Xbee.
but Xbee router (receiver) only receive packet data from frame generator, and does not able to receive data from arduino, even if
the protocol code is the same

7E 00 10 10 01 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FE 00 00 41 42 70

please tell me how to fix this.
asked May 20 in ZigBee PRO Featureset (and legacy ZNet 2.5) by firza421 New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
I'm guessing you aren't re-calculating the checksum (the last byte) of the frame when you change the payload. This will cause the frame to be dropped because of a mismatch of the checksum. You should assign that ZBTxRequest after setting the payload (so it can properly calculate the checksum).
Something like:

#include Xbee.h
#include <SoftwareSerial.h>
xbee = XBee();
uint8_t payload[] = { 0, 0 };
XBeeAddress64 addr64 = XBeeAddress64(0x00000000, 0x0000FFFF);

void setup() {
mySerial.begin(9600);
Serial.begin(9600);
xbee.setSerial(mySerial);
}
void loop() {
payload[0] = 'A';
payload[1] = 'B';
ZBTxRequest zbTx = ZBTxRequest(addr64, payload, sizeof(payload));
xbee.send(zbTx);
delay(1000);
}
answered May 21 by DigiFan23 Seasoned Professional (194 points)
i have tried your suggestion, but it still didnt work. thanks for answering my question.
...