Home/Support/Support Forum/Delay between two XBee End-Points (attached to RPi's) when told to collect data from XBee Coordinator (attached to a PC)

Delay between two XBee End-Points (attached to RPi's) when told to collect data from XBee Coordinator (attached to a PC)

0 votes
Currently have 3 XBee S1 Modules in play.
One is set up as a Coordinator (API mode) and is connected to a laptop via a USB-adapter.
The other two are set up as End-Points (AT mode) and are connected to 2 Raspberry Pi's Model 3 B.

Both RPi's have an ADXL345 accelerometer attached to them in order to collect vibration data.
It's important for our model that both RPi's start collecting data at the same time (within 10 ms of eachother).

We have set up a Frame List in XCTU so we through our Coordinator can, via a python script on the RPi's, start the collection of data.

Currently we are able to start collecting data within 0,5 seconds of eachother. So there is some kind of time stamp problem in our setup.
It seems like XBee End-Point 1 receives the given commands before XBee End-Point 2.

So our problem is that the data collected from End-Point 1 always seem around 0,4-0,6 seconds ahead of End-Point 2.
It happens both when we start and stop the data collection. So End-Point 1 also stops 0,4-0,6 seconds before End-Point 2.

If needed I can provide more information. Just let me know!
asked Apr 5, 2018 in RF Solutions and XBee by Runias New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

...