Home/Support/Support Forum/Xbee does not work well and overflow occurs at 50 times per second (sending 64 bytes)

Xbee does not work well and overflow occurs at 50 times per second (sending 64 bytes)

0 votes
What XBee product are you working with?
I am working with XBee ProS2B (Product family XBP24BZ7)
What firmware version is installed?
The firmware installed is 20A7.
Rate115200 bit / second
Have you enabled and connected the hardware flow control lines such as RTS and CTS?
We worked without RTS and CTS.
We have also worked with RTS and CTS. In this case it improves, but half of the information is lost when working by sending 64 bytes 50 times per second.
XBee works fine when we send the 64 bytes 5 times per second but not 50 times per second.
All programs have been tested with Bluetooth, which accepts those 64 bytes or more at 50 times per second.

Xbee was tested by sending 64 bytes at 20 times per second and works fine. Xbee does not work well and overflow occurs at 50 times per second.
related to an answer for: Xbee has problems with overflow?
asked Apr 12, 2017 in RF Solutions and XBee by Luis Pastor New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

0 votes
It may be possible that you are exceeding the limitations of the radio.

See page 68 of this document for throughput limitations:
https://www.digi.com/resources/documentation/digidocs/PDFs/90000976.pdf
answered Apr 12, 2017 by DystopianFerret Veteran of the Digi Community (365 points)
...