Home/Support/Support Forum/XBee 868LP - 1774 - Not found in XCTU

XBee 868LP - 1774 - Not found in XCTU

0 votes
Hi,
my XBee868LP got crashed while I did an Firmware update.

I tried to reload the Firmware Version 1074, after that the module didnt restart and now I can communicate with the Module.

- I tried Commisssioning Buttun if module is sleeping
- I tried with Reset button
- If I start the XBee Recovery it starts end terminates immedeatly again
- If I trie to load the radio configuartion XCTU tries to update the radio firmware library but it crashes by doing that and sais lost connection.
- With "Add a Radio Device" the module can be discovered
Function: 1774 - Not found in XCTU

What can I do to Recover the Radio Module?
asked Oct 28, 2016 in XBee Programmable Development by haet New to the Community (1 point)

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
Try to optimize your system's USB settings and then attempt XBee Recovery again:

http://knowledge.digi.com/articles/Knowledge_Base_Article/Optimizing-USB-to-serial-port-settings/
answered Nov 7, 2016 by asgm Veteran of the Digi Community (1,408 points)
0 votes
The answer is that there is a bug in the 1074 firmware. The DD field, device type identifier, needs to be set to the value "C000" or the firmware update with version 10xx will end up as 17xx, which does not exist in the library and the function will not be recognised by the XCTU software.
answered Nov 29, 2016 by haet New to the Community (1 point)
...