Home/Support/Support Forum/Can`t connect to Xbee s2 on Arduino UNO in XCTU
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Can`t connect to Xbee s2 on Arduino UNO in XCTU

0 votes
Hello.

I have Arduino UNO (with wireless proto shield) with Xbee S2 module. I try to connect with XCTU programm (Version: 6.3.2), after discover radio module, programm say 0 devices found. I try doing https://learn.sparkfun.com/tutorials/exploring-xbees-and-xctu - Can’t Find Device, but still 0 devices found. When I try to Recovery - programm say: "There is not an active bootloader in the module".
Also, I have Xbee USB adapter, and when I discover radio module in XCTU program find module.
Can you tell, what is the problem with arduino.
Thanks
asked Sep 5, 2016 in ConnectPort Display by Kayfolom New to the Community (2 points)

Please log in or register to answer this question.

3 Answers

0 votes
You would need to enable a pass-thru of the XBee serial port going into the Arduino when it is on the shield to whatever port you are trying to access via XCTU.
answered Sep 6, 2016 by jlovinger Veteran of the Digi Community (421 points)
How can i do this?
0 votes
Thanks for your answer.

I remove the ATmega328 chip from Arduino, and XCTU now see the both Xbee S2 modules.

Now I try to send test message from one to other.
I paste same ID PAN ID for each modules.
I paste DH parameter one === SH other
I paste DL parameter one === SL other
But no connect between modules.
Why?
answered Sep 6, 2016 by Kayfolom New to the Community (2 points)
0 votes
I solved problem.
I set one RouterAT - set function
other CoordinatorAT - set function.

Now all works fine.

Thanks.
answered Sep 6, 2016 by Kayfolom New to the Community (2 points)
...