Home/Support/Support Forum/Blink LED on Transmit/Receive (ping) XBee S6B

Blink LED on Transmit/Receive (ping) XBee S6B

0 votes
Hi there,

I'm trying to do a simple test with the XBee S6B (PCB Antenna-Through Hole) chip before integrating it into a larger device.
I want to be able to "ping" the XBee Chip, and have an LED blink when it receives the command, and then another LED blink when it replies.

So far, I can ping the XBee and get replies. The trouble comes with getting the LED's to blink. See photo link below of the circuit that I've built.

Link: XBee-S6B LED Ping Test Schematic

The Associate LED (LED1), blinks as expected. Indicating that I am connected to my Wifi Network. However, the other 2 LED's stays on constantly, and does not blink with ping's.

Any help would be much appreciated, thanks.
asked Jul 21, 2015 in IEEE 802.11 (Wi-Fi) by angsar New to the Community (2 points)
recategorized Jul 21, 2015 by michaelt

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

+1 vote
 
Best answer
You are not going to be able to do what you want. You see the function of controlling an LED when the Ping command is received would have to exist within the radios firmware.
answered Sep 14, 2015 by mvut Veteran of the Digi Community (12,761 points)
selected Sep 15, 2015 by angsar
Thanks. By chance do you know if there is a document or anything that can show me how I can send signals to the XBee using custom code (not through the X-CTU app) and receive a response via the pins in the XBee?
Try reading over the Product manual for the radio and its firmware you are working with.  Anything you can do in XCTU can be done externally.
...