Home/Support/Support Forum/ZDO Passthrough with escaping

ZDO Passthrough with escaping

0 votes
XBee Programmable API in PAN_INIT sets AO like this:
Code:
#ifdef ENABLE_XBEE_HANDLE_RX_SIMPLE_FRAMES xbee_cmd_simple(&xdev, "AO", 0); #elif defined(ENABLE_XBEE_HANDLE_RX_EXPLICIT_FRAMES) xbee_cmd_simple(&xdev, "AO", 1); #elif defined(ENABLE_XBEE_HANDLE_RX_ZCL_FRAMES) xbee_cmd_simple(&xdev, "AO", 3); #else xbee_cmd_simple(&xdev, "AO", 0); #endif

The documentation says that mode 3 is the same as mode 1 but with ZDO passthrough. So based on that, is there any way to have both ZDO passthrough AND escaping?

At first I thought it might be a bit mask, but X-CTU doesn't seem to let you set anything other than 0-3.



--Chris
asked Apr 27, 2015 in XBee Programmable Development by wz2b New to the Community (36 points)

Please log in or register to answer this question.

2 Answers

0 votes
Which XBee module and firmware version are you using?
answered Apr 28, 2015 by mvut Veteran of the Digi Community (12,584 points)
0 votes
I'm using XBee Programmable SDK version 1.5.7. The radio firmware is the latest "Router" (in this case) firmware.

I think part of my problem was that I mixed up AO and AP for a while. Re-reading the docs I can see AP is the one that controls escaping and it is independent of AO. So for my escaping question, I need to change the question a little ...

Looking through pan_init.c as well as all the other code in the 1.5.7 SDK (using grep --recursive), it doesn't actually set 'AP' anywhere -- at least not by calling xbee_cmd_simple(). So this is now making me think that it assumes that it assumes it's set a certain way.

True?
answered Apr 28, 2015 by wz2b New to the Community (36 points)
...