Home/Support/Support Forum/Problem to mount NFS
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Problem to mount NFS

0 votes
Hi,

I have a problem with my Digi ConnectCore 9p 9215. When I type "dboot linux tftp" the Kernel was download by TFTP and when it mount the rootfs, it search a NFS directory. Or, it can't mount the NFS directory.

My server is up, NFS also, i had trying with others directory in /etc/exports..

Error message is : "Kernel panic, cannot find init on bootargs [...]" and, above it's written "Cannot mount NFS [...]

Best regards.
asked Oct 22, 2014 in Embedded Devices by vlandemaine New to the Community (0 points)

Please log in or register to answer this question.

1 Answer

+1 vote
on the host side do you use Vitual Machine or physical Linux box? For Linux do you use Kubuntu installed from Digi Embedded Linux Live DVD or some other distribution?

The error means that either your Linux host has no NFS server configured and running or you do not have a rootfs extracted and copied in to /exports/nfsroot-cc9p9215 folder on your host machine when you did “install project”
If you have installed NFS server, please make sure it is configured properly:
Your /etc/exports should look like this:
/exports *(rw,all_squash,anonuid=1000,anongid=1000,async,no_subtree_check)

also if you are running VM make sure the firewall/antivirus are disabled on the host OS and there is no firewall on Linux host.
answered Oct 24, 2014 by LeonidM Veteran of the Digi Community (3,556 points)
...