Home/Support/Support Forum/Setting IP Address through Serial Port (with Hyperterminal)
Welcome to Digi Forum, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Setting IP Address through Serial Port (with Hyperterminal)

0 votes
I can communicate with the Digi ME through the serial port, but when I set the IP address, it keeps the old one and the new one stays in "Stored Configuration". How can I refresh the IP address that is stored?

Thanks

Guillermo
asked Feb 8, 2008 in Plug N' Play by Guillo New to the Community (0 points)
recategorized Dec 18, 2013 by tuxembb

Please log in or register to answer this question.

3 Answers

0 votes
Have you solved the problem?

i have the same problem. i change the ip settings over serial with:

1.
<rci_request version="1.1">
<set_setting>
<boot>
<ip>192.168.0.84</ip>
<subnet>255.255.255.1</subnet>
<gateway>192.168.0.1</gateway>
</boot>
</set_setting>
</rci_request>

2.
<rci_request version="1.1">
<reboot>
</reboot>
</rci_request>

It is stored and also taken over!

Answer of test request:
<rci_reply version="1.1">
<query_setting>
<boot>
<static>off</static>
<dhcp>off</dhcp>
<autoip>on</autoip>
<ip>192.168.0.84</ip>
<subnet>255.255.255.1</subnet>
<gateway>192.168.0.1</gateway>
<eth_speed>auto</eth_speed>
<eth_duplex>half</eth_duplex>
</boot>
</query_setting>
</rci_reply>

But if i pinging the device i don't get an answer. Also the descovery tool don't find the device with new ip.
I tried also to do a HW reset but nothing.
Today morning when i new started up the pc the descovery tool found the device with new ip!?
answered Feb 14, 2008 by bla New to the Community (2 points)
0 votes
set:
static on
dhcp off
autoip off
than it works fine
answered Feb 14, 2008 by bla New to the Community (2 points)
0 votes
Can you hel me find documentation for digi connect me serial configuration? RCI? I am failing to find that piece.

Jan Kraus
http://www.kmb.cz/
answered Jul 1, 2008 by krasty New to the Community (2 points)
...